Kатлановска
медицински
центар

Разбудете ги вашите сетила и целосно препуштите се на луксузното задоволство создадено за вас

Модерен и современ спа центар за целосна релаксација и регенерација на телото

Вистинското место за одмор и релаксација

Местото за луксузното релаксирање

услуги

Катлановска бања е синоним за професионалност и стручност

Центарот нуди широка палета на масажи и различни третмани за лице и тело со цел постигнување на благосостојба на телото.

...
...

За сонцето, водата и повторно раѓање

Пролетта, 540 година

Кога верниот генерал Белисариус се доближи до Катланово немаше големи очекувања. “Чумата не бира ни по род, ни по заслуга”-се обеспокојуваше. Кога пред три месеци го остави својот цар Јустинијан Први во бањата, тој беше половина поминат на другата страна. Ноќта кога го викнаа во Царската палата, тој за прв пат го виде царот како човек.

Патот кој верниот Белисариус двапати го врвеше не беше кус. Но тој не беше ништо во споредба со тоа колку долга му се чинеше патеката од мостот на Пчиња до дрвената крепост на бањата.

Со симнат шлем и подготвен в раце да го земе најтешкиот товар,царската круна која требаше да ја врати во Константинопол, Белисариус застана пред двокрилната порта. Кога тешките балвани мрднаа, утринското сонце се проби од другата страна и удри силно во неговото лице. Како што се ширеа портите, така се ширеше вербата на Белисариус во зборовите на Јустинијан Први:

“Катланово е котелот каде сонцето се раѓа. Ако нешто може да ме излечи, тогаш тоа е таму, помеѓу сонцето и водата”.

Катлановска Спа место за разгалување на сетилата

Секојдневието заменете го со луксуз и задоволство

Kатлановска спа
Катланово, 1000 Скопје,
Република Северна Македонија

Спа центар : 02 2581002 / 076298092
Факс: 02 25 81 032
Мејл: contact@katlanovskaspa.com